Wacom Graphire 4 XL pentablet aangeschaft

Wacom Graphire 4 XL pentablet aangeschaft

Een ietwat pijnlijke pols en het feit dat veel bevriende designers er al geruime tijd erg tevreden gebruik van maken, zorgden ervoor dat ik gisteren naar Informatique in het pitoreske Bergschenhoek reed om een Wacom Graphire4 XL tekentablet aan te schaffen. Eerder die dag was ik al de Mediamarkt in Rotterdam (slechts 1 B-merk tablet, wat nou elektronica supermarkt!) en computerwinkel Dimension (pfff… alleen een A6 versie) binnengestapt maar beide winkels konden mij niet aan de A5-formaat versie helpen die ik graag wilde hebben.

Nu heb ik ‘m dus wel mooi liggen en dwing ik mezelf er zoveel mogelijk gebruik van te maken door gewoon de standaard draadloze muis helemaal niet aan te sluiten. Ooit, in mijn tijd als webdesigner bij webbureau Tam Tam, heb ik er de eerste tijd met een dergelijk tablet gewerkt. Na drie weken heb ik toch maar weer de muis opgepakt, kon er niet echt aan wennen. Omdat mijn werkzaamheden meer de illustratie kant op gaan, in combinatie met wat vage klachten in mijn arm, verwacht ik er meer profijt van te kunnen hebben.

Ben erg tevreden over de werking. Echter, ondanks een scroll wiel aan de bovenkant van het tablet (die ik mezelf niet zie gaan gebruiken) vind ik het scrollen lastiger geworden. Het muiswieltje in de standaard muis was wel een nuttige, functionele en veel gebruikte toevoeging.

geen reacties | Reageer

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter