Twitter is uit. Plurk is in.

Michiel_Nagtegaal_Design_Weblog_Twitter_uit_Plurk_in

Elke zichzelf respecterende blogger schijnt tegenwoordig ook via Twitter een miniverslag van uiterst interessante bezigheden het internet op te slingeren. Ik snap nog steeds niet wat ik er mee aan moet, eigenlijk. Kan iemand me het uitleggen?

Ok, leuk om te melden waar je bent en wat je van-minuut-tot-minuut bezighoudt, maar zit iemand te wachten op een melding als: ‘Ik drink nu mijn verse dubbele Illy espresso.’? Ik pretendeer liever wat langer over mijn internetvervuiling na te denken. Maar er gloort glorieuze hoop! Misschien kan ik toch nog meekomen in de supersnelle maalstroom van internetontwikkelingen anno 2008!

Mijn imago-redder heeft de wonderschoon klinkende naam Plurk meegekregen. Deze applicatie is vergelijkbaar met de welbekende Twitter-pagina maar geeft het weer als tijdlijn en heeft zelfs de mogelijkheid om er een afbeelding aan te koppelen. Dus dan wordt mijn eigen reality-fotosoap toch nog werkelijkheid!

Ze hebben het ook maar meteen een hippe omschrijving meegegeven: ‘Plurk is a social journey for your life’.

Mooi hoor. Maar kijk zelf eens op voorbeeld: www.plurk.com/user/hotspot of je er ook zo enthousiast van kan worden.

5 reacties | Reageer

5 reacties

 1. Op 06 oktober, 2008 om 12:38 u., schreef Toni Massaar:

  Je snapt natuurlijk wel, dat ik als vermaard twinkle- dus twittergebruiker, hier wel even op wil reageren! Wat jij omschrijft met Plurk, kan met twinkle ook, dus is mijn wedervraag aan jou: wat is jouw alibi om twinkle niet te installeren vanuit AppStore?
  Het leuke van twinkle op je iPhone is, dat je dankzij de GPS zonder al teveel moeite je verblijfplaats aangeeft, én dat je er een versgeschoten foto Aaan toe kan voegen!
  Probeer jij mij maar te overtuigen om Plurk te gebruiken.
  Is het eigenlijk al te krijgn op de iPhone?

 2. Op 08 oktober, 2008 om 12:38 u., schreef Toni Massaar:

  Ehh… laat maar, het is al wel op de iPhone, maar nog niet ‘approved’ door Apple.
  Voor meer informatie: http://www.plurk-iphone.com/

 3. Op 29 augustus, 2009 om 12:38 u., schreef Michiel Nagtegaal:

  Inmiddels, bijna een jaar later, is er een fijn Twitter account waarop je Michiel kan volgen: http://twitter.com/designia.

  Hoe het nu met Plurk vergaat is me onbekend. De website heeft een redesign ondergaan maar hoeveel mensen er nu met volle tevredenheid van Plurk gebruik maken?

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter