Toch maar aan het Twitteren geslagen…

Michiel_Nagtegaal_Design_Weblog_Designia_on_Twitter

Eigenlijk zou ik vanwege mijn overvolle planning elk uurtje kunnen gebruiken. De afgelopen weken was het, om die reden, ook bijna een standaard ritme geworden om na het avondeten nog even te blijven zitten en om 20.00u weer achter de beeldschermen te kruipen. De laatste paar dagen verliep die routine echter steeds moeizamer.

Daarom had ik mezelf deze vrijdagavond na het eten prettig geinstalleerd op de bank met een stapel verse magazines en een koud biertje. Magazine Emerce werd als eerste ruw uit het plastic verwijderd en opengeslagen. Het maart nummer heeft een ‘mobile’ thema. De laatste pagina toont wat Emerce-redacteur Rebecca Rijnders opviel deze maand.

Naast een paar Twitter-berichten staat er ook een klein artikel over een site, twtbase.com met de titel ‘Alle twapps op een rij’: “De hoeveelheid applicaties die er voor Twitter worden ontwikkeld is ongekend groot en dagelijks komen er tientallen bij. Om enige orde in deze chaos te scheppen is er nu http://www.twtbase.com, een helder overzicht van alle Twitter tooltjes voor web, mobiel, browser en desktop. En voor de echte fanatici bestaat er ook een offline gimmick”.

Nu heb ik mezelf (en lezers van deze blog) al eerder eens hardop afgevraagd waarom ik Twitter zou moeten gebruiken. Om eerlijk te zijn, ben ik nog steeds niet overtuigd van het nut van het mini-bloggen. Vanmiddag kwam ik echter op nieuwssite nu.nl al het bericht tegen dat Twitter in het afgelopen jaar met 1382 procent is gegroeid. En nu dus de Emerce met een artikeltje over de Twitter apps portal.

Waarom dus nu niet doen wat ik op 1 oktober 2008, tijdens het schrijven van mijn eerste post over Twitter, pijnlijk heb nagelaten: Twitter zelf uitproberen? Eerst maar eens twitteraar Toni Massaar gebeld en gevraagd naar zijn ervaringen. Het enthousiasme om Twitter ook na de eerste weken nog te gebruiken, bleek bij hem niet heel groot. Maar wat had ik eigenlijk te verliezen?

Mezelf dus maar eens aangemeld en nu ben ik dus de trotse bezitter van een Twitter-pagina: http://twitter.com/designia. Ik kan mezelf nu weer op straat vertonen, ik hoor er weer bij. Vervolgens heb ik ook maar meteen, op aanraden van Toni, de iPhone applicatie Twinkle uit de Appstore gedownload. Grappig. Nu kan ik de onzinmeldingen van anderen op mijn iPhone lezen. En nu? Vaag. Bovendien lijken mijn mededelingen via de iPhone niet te worden getoond op de webpagina en andersom. Waarschijnlijk doe ik iets fout.

De komende drie weken (mijn persoonlijke ‘incubatietijd’ voor dit soort nieuwigheden) gaan we eens bekijken of het Twitteren inderdaad zo leuk, en vooral ook nuttig, is als andere mensen beweren. Waarschijnlijk is een laatste verwijzing naar mijn Twitter-pagina nuttiger dan de belofte dat ik hier op mijn weblog mijn wetenschappelijk onderbouwde bevindingen ga achterlaten.

http://twitter.com/designia

6 reacties | Reageer

6 reacties

 1. Op 21 maart, 2009 om 1:46 u., schreef Toni:

  Haa…. Zo zie je maar weer; wat Michiel al eerder schreef bij post http://www.michielnagtegaal.nl/blog/2008/10/01/twitter_vs_plurk_social_network/,
  komt dus niet altijd uit. Twitter is best een leuk ding, en ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het allang niet meer zo fanatiek gebruik dan een paar maanden geleden. Nu is het meer uit verveling en toen was het cool omdat het nieuw voor me was. Net zoiets als Hyves. Ook iets wat in eerste instantie heel leuk lijkt, maar wat achteraf heel ‘Mwah’ is. Ik beloof u plichtsgetrouw (*zet nu trouwe hondenogen op met het scouts-honor teken omhoog*) dat ik meer zal twitteren als Michiel wat meer tweets achterlaat… :)

 2. Op 21 maart, 2009 om 1:46 u., schreef Michiel Nagtegaal:

  Zojuist de iPhone app ‘Twinkle’ maar weer van m’n iPhone afgehaald. Ik kreeg het met die applicatie niet voor elkaar mijn mobiele telefoon te koppelen aan het Twitter web. Misschien lag het aan mij, misschien kan het met die applicatie ook gewoon niet.

  Maar… het kan natuurlijk veel simpeler via de site http://m.twitter.com. Door die bookmark vervolgens in het hoofdscherm van de iPhone te plaatsen, heb ik ook m’n doel bereikt, :)

 3. Op 22 maart, 2009 om 1:46 u., schreef Michiel Nagtegaal:

  Even een tussentijdse update. Ik gebruik Twitter nu iets minder dan 48 uur en begin voorzichtig te begrijpen waar alle heisa voor bedoeld was.

  Kwam zelfs creatieve mensen tegen met een Twitter landingpage! Graham Smith is een ervaren Freelance Logo en Brand Identity Designer:
  http://imjustcreative.com/imjustcreative-twitter-landing-zone/2008/12/11/

  Slim!

 4. Op 22 maart, 2009 om 1:46 u., schreef Michiel:

  Ik kwam zojuist op Hyves.nl nog een handige site over alles met Twitter tegen:

  Twlinks.org

  Ik vraag me meteen af of dit soort korte toevoegingen aan mijn weblog artikel niet beter via Twitter wereldkundig zouden kunnen worden gemaakt. Beinvloeden de korte ‘informatie salvo’s’ van Twitter de manier van schrijven op internet?

 5. Op 22 maart, 2009 om 1:46 u., schreef Michiel:

  Gerrit Heijkoop heeft een prima site over het nuttig gebruiken van Twitter:
  http://www.vivo.nu/overvivonu/opditmoment/126

 6. Op 20 september, 2009 om 1:46 u., schreef Michiel Nagtegaal:

  Altijd goed om genoemd te worden op een website die je zelf bewondert.

  In een blog artikel op SmashingMagazine over Twitter achtergronden, wordt de Designia Twitter achtergrond genoemd in de ‘gallery’.

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter