Logo’s van bekende merken in vectorformaat gratis te downloaden!

Best brands of the World - Vector logos, logotype, brand, logo

Geen flauw idee hoe ik op deze site kwam. Wél weet ik dat ik op, of rond, het tijdstip van het surfen géén geestverruimende, -vernauwende of anderszijds geestmodificerende substanties tot mij heb genomen.

Het moet dus Goddelijk Inzicht zijn geweest.

Daar ben je dan mooi klaar mee. Zeker als je zo enthousiast bent over een site als deze, laat staan dat je deze site wil ‘verbloggen’. De site heet officieel Best Brands of the World is te vinden via http://brandsoftheworld.com en bevat een grote collectie logo’s van bekende merken. In vectorformaat. Superhandig. Helemaal geweldig. Dus als je het logo op verschillende media kwijt zou willen,of met transparante achtergrond, of in Flash, of in Illustrator of alles tegelijk… kan!

Nu kende ik al het obscure logotype.ru maar zojuist checken van die site leerde mij dat die nu slechts plaats biedt aan een logo en wat Russisch gewauwel. Geen logo te bekennen.

Bij het binnenkomen op Brandsoftheworld krijg je niet meteen het euforische gevoel dat je een digitale schatkist bent benaderd maar even wat uitproberen en zoeken op bijv. typisch Nederlandse logo’s levert al snel het bekende ‘Wow!’ op. Het design mag dan wat minder zijn maar de site zit functioneel goed in elkaar, niet obscuur (toont immers netjes een disclaimer) en is bovendien volledig gratis.

Bookmarkwaardig dus, als je het mij vraagt!

3 reacties | Reageer

3 reacties

 1. Op 17 februari, 2008 om 15:35 u., schreef Toni:

  Hee Giw,

  Dit is inderdaad een noemenswaardig sijtje…
  Wel vreemd eigenlijk dat alle logo’s gratis te gebruiken zijn, zonder dat daar copyright-achtige dingen bij worden gehaald. De vormgeving is inderdaad niet ‘helemaal af’, maar dat doet niets onder voor het genot en het gemak van de functie ervan… Ik zet m er zeker even bij… thnx!

 2. Op 05 maart, 2008 om 15:35 u., schreef Sander:

  Ik gebruik deze website al een tijdje, zeer handig om snel logo’s te vinden. Over de copyright issue is inderdaad weinig bekend. Ik ga ervan uit dat de logos veelal een namaak zijn door studenten gemaakt en geupload. Evengoed een tip om te delen. Dank!

 3. Op 24 mei, 2009 om 15:35 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/logos-bekende-merken-vectorformaat-gratis-downloaden/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter