Bestel koffie bij Starbucks via je Apple iPhone!

iPhone QuickOrder at Starbucks Application

Wat kan écht verse, net gezette en goed geurende koffie toch goddelijk zijn! En dan doel ik niet op het slappe Senseo Mild Roast bakkie. Typisch, want de hartslagverhogende zwart-bruine vloeistof is naast drop en pure chocola één van de weinige voedingstoffen die deze doodse kleur ook echt nodig nodig heeft om op z’n allerbest te zijn. Hier kan ik kort én duidelijk over zijn; mensen die een lading suiker en melk in hun koffie nodig hebben om ‘m langs de huig te krijgen, zijn géén echte koffieliefhebbers!

Voordat ik me verlies in een betoog over authentiek en puur voedsel; Starbucks mag zich al enkele jaren in mijn onverdeelde aandacht verheugen. Wie ooit op één van de vele straathoeken in een grote Amerikaanse stad is geweest, moet het ook met mij eens zijn. Starbucks koffie is prima te drinken! Misschien zou je verwachten dat de kwaliteit van de koffie afneemt naar mate er meer verkooppunten zijn, Starbucks is daarop een positieve uitzondering. En dat er veel Starbucks tankpunten zijn, mag ook duidelijk zijn.

Nu is de locatie van koffieconsumptie één ding. Het bestellen van deze legale drug is iets anders. Hoewel ze er bij Starbucks, uiteraard, goed over het in-store bestelproces hebben nagedacht, wordt ermee vaak geen lange wachtrij voorkomen.

Daar heeft multi-media designer Phil Lu van Genoco.com iets op gevonden. Hij ontwikkelde een Quik Order applicatie voor de Apple iPhone. Hij heeft op zijn website weinig woorden nodig om uit te leggen hoe het werkt:

“…’Get your coffee fix, fast’ iPhone/iPod Touch application that allows the users to purchase their favorite Starbucks drink without waiting in line. This application also includes QuickPay, a swipe transaction system using semacode technology.

Niet dat die uitgebreide uitleg nodig is, de getoonde animatie verklaart veel. Wat mij vooral fascineerde in deze is dat er nu, voor een echt populair mobiel device, steeds nuttigere content en applicaties worden ontwikkeld. Het is immers een kleine stap naar soortgelijke mobiele diensten voor andere retailers. Bovendien maakt deze specifieke Quick Order applicatie ook goed gebruik van de bijzondere touch-interface van de iPhone. En je kunt er niet alleen je koffie in een bestelrij plaatsen, je kunt hem ook afrekenen met je iPhone, middels een speciale barcode.

Een goede en hoopvolle stap op weg naar een wereld waarin veel online toepassingen ook echt nuttig en bruikbaar zijn. En vooral aan die laatste twee eigenschappen ontbrak het tot nu nogal eens bij de introductie van mobiele diensten.

1 reactie | Reageer

1 reactie

 1. Op 24 mei, 2009 om 1:47 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/iphone-starbucks-quickorder/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter