iPhone 5 is afgeleverd – T-Mobile deed het netjes

Vanochtend om 08.14u ontving ik het sms-je van T-Mobile. De iPhone 5, míjn iPhone 5, zou bezorgd moeten worden in het tijdvak tussen 09.00u en 11.00u. Direct mijn fitnesspartner een sms gestuurd dat de training van vanochtend niet door kon gaan.

T-Mobile doet dat trouwens netjes. Ze sms’en én e-mailen een steed kleiner wordend ‘timeframe’ waarbinnen de iPhone wordt bezorgd. En twee uur wachten is te overleven.

Vanochtend om iets over 10.00u was het zover. Paspoort getoond, gepind en het pakket werd mij overhandigd. Meteen de de kartonnen verpakking opengemaakt en de volgende inhoud ontdekt.

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 1

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 2

 

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 3

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 4

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 5

Apple iPhone5 delivered Netherlands Michiel Nagtegaal freelance designer Designia - Photo 6

Na de activatiebrief van T-Mobile te hebben ‘gescand’ (handleidingen lezen is voor mietjes) meteen naar T-mobile.nl/activeersim gesurfd. Het bijzondere aan het bestellen van een zakelijke (!) iPhone met T-Mobile abonnement is dat je moet inloggen met een particulier account. Dat heb je niet als zakelijke klant dus moet je je daarvoor aanmelden. T-Mobile houdt dus van elke zakelijke klant twee accounts bij. De zakelijke klant houdt twee T-Mobile accounts in zijn administratie bij. ??Na de inloggegevens opgezocht te hebben is het activeren van de simkaart een eitje. Dan de Nano-simkaart. Mooi dat ie zo klein is maar met dikke vingers wordt het wel extra uitdaging. Bovendien zat ik met zo’n metalen pennetje te porren in het gaatje van de simkaart-lade. Na ong. vier pogingen en een inmiddels licht vergroot gaatje, bedacht ik me dat je de lade misschien wel moest indrukken, in plaats van met bruut geweld uit je spiksplinternieuwe iPhone slopen. Dat helpt.

Vanaf daar is ‘installation a breeze’. Al zitten er wel nog kleine usability thingies in de schermen die je krijgt bij het koppelen van de iPhone aan iTunes. Want op een bepaald moment krijg je twee keuzes: ‘1. Install as new iPhone’, ‘2. Restore from old backup’. Eigenlijk wil je allebei. Want je wilt geen cleane install. Je wilt én een nieuwe iPhone installeren én je oude meuk erop zetten. Tijdens het schrijven van dit epistel lijkt keuze 2 de beste.

1 reactie | Reageer

1 reactie

  1. Op 29 september, 2012 om 11:25 u., schreef Michiel Nagtegaal:

    UPDATE 1 – 11.29u:

    Ik had verwacht dat mijn e-mailaccounts niet zouden worden overgenomen. Het tegendeel blijkt waar. De accounts staan erin. Nu alleen nog de wachtwoorden invullen en dan zijn ze ook ‘ready to go’.

    Ook wel bijzonder; beide telefoons (iPhone 4 en iPhone 5) geven aan gewoon het T-Mobile netwerk te kunnen bereiken. Ik had een ‘No service’-melding verwacht. Als je belt naar het telefoonnummer, wordt ie netjes opgepikt door de nieuwe iPhone.

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter