iPad WiFi + 3G – Consumptie van informatie en interfaces veranderen drastisch

Apple iPad Wifi 3G - Artikel op design weblog Designia van Freelance Senior Designer Michiel Nagtegaal

Ipad. Hij is er. Nu wordt alles anders. Ik hoor er weer bij! Nu wordt ik écht gelukkig!

Levensbepalend
Nu stond mijn geluksmeter voorafgaand aan deze aanschaf niet bepaald in het rood. Ik verwacht evenmin dat dit printplaatje-met-aanraak-beeldscherm er voor zorgt dat ik, vervuld van intens geluk, voortaan 10 cm boven de grond door het leven zal zweven. Het is, en blijft, gewoon een gadget. Mijn eerste Sony walkman daarentegen… Mét high-speed rewind! Man! Dat was niet zomaar een gadget! Die was levensbepalend! Er was drie weken lang nauwelijks met mini-Michiel te communiceren!

Kansen
Die communicatie zal nu ongetwijfeld prima blijven verlopen en ondanks dat de iPad een hoog wannahave-gehalte heeft, zijn er natuurlijk ook serieuze redenen om ‘m te kopen. Als er ook maar een klein deel werkelijkheid wordt van alle wilde voorspellingen die ik de afgelopen twee jaar voorbij heb horen komen, staan er nog veel veranderingen op stapel. Geen probleem natuurlijk, want veranderingen bieden kansen. Kansen om te groeien!

Verandering 1 – Informatie wordt visueel
Veranderingen in interfaces bijvoorbeeld. Vanochtend nog zag ik een Youtube video van een interview van Trendwatcher Vincent Everts met een [...]

Lees verder op design weblog Designia.nl

3 reacties | Reageer

3 reacties

 1. Op 11 november, 2010 om 14:32 u., schreef Freek:

  Wannahaves ?! Ik wil er ook één!! Mag ik vragen waar jij hem gekocht hebt? bij een webshop?

 2. Op 11 november, 2010 om 14:32 u., schreef Michiel Nagtegaal:

  Hi Freek,

  Ik heb hem ‘gewoon’ via T-Mobile online besteld. Maar bestellen via de Apple (online) Store kan natuurlijk ook.

  Hoewel ik veel sceptische nog-niet-gebruikers tegenkom die zich afvragen waarom ze ‘m zouden moeten aanschaffen, zijn de mensen die ik ken en die ‘m inmiddels hebben aangeschaft erg enthousiast. Ik denk dat het vooral komt door het besef van de bijzondere ontwikkelingen waar de iPad deel vanuit maakt.

  Laat het me weten wanneer je ‘m hebt, :) Ik kan je nog wel wat leuke apps aaraden.

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter