MSN Messenger, iChat en Skype

iChat - Mac Messenger

Apple staat erom bekend weinig last te hebben van computervirussen maar in mijn omgeving verspreidt het ‘schaf-een-Apple-MacBook-Pro-aan’ virus zich als een lopend vuurtje.

De twee gasten van Helder Marketing hebben zichzelf recentelijk ook maar eventjes een fijne MacBook Pro cadeau gedaan. Excellente keuze, bien sur! Ik ken immers maar weinig verhalen van mensen die teleurgesteld zijn teruggekeerd van het Apple kamp, dus de Apple community heeft er weer twee Blije Zielen bij. Toen ik op mijn eerste dag bij KPN Creatie begon, vond ik het ook erg frappant om te zien dat bijna alle designers een mooie zilveren laptop gebruikten, inclusief een Wacom tablet!

In positieve tegenstelling tot mijn persoonlijke ‘learning curve’ op de Mac, hebben de Helder Marketing gasten wél direct het Apple messenger programma iChat uitgeprobeerd. En daarmee mij ook nieuwsgierig gemaakt om het appie op de laptop te zetten en eens uit te proberen.

Het wordt zo wel wat vol in mijn toolbox op de desktop: MSN Messenger, Skype en nu dan iChat. Dáár zou gewoon een Open Source, nieuw, overal te gebruiken en platformonafhankelijk verzamelend appie voor in de plaats moeten komen. Wellicht is het er wel, maar ik ken het niet. Ooit eens gehoord van een appie called Fly Pigeon maar dat blijkt niet meer beschikbaar. Laatst kwam ik op Spike.com wel een grappig Windows filmpje tegen ter promotie van MSN Messenger.

Het is een grappig tooltje. In de paar minuten dat ik het nu geinstalleerd heb staan, vielen me twee dingen op. Eén minder puntje: alle teksten staan in suffe tekstballonnen. Grappig maar praktisch en mooi is het niet. Een pluspunt waar ik nog niet de exacte details van ken: Bonjour Buddies. Je kunt er ‘buddies’ in je omgeving mee zien. Interessante technologie overigens.

geen reacties | Reageer

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter