FRAAI – gratis online digitaal magazine voor creatieven

Michiel_Nagtegaal_Design_Weblog_Fraai_Magazine

In de beginjaren van het web, tot aan de opkomst van RSS-feeds waren E-zines redelijk populair. Veel traditionele uitgevers zagen in de elektronische blaadjes een aantrekkelijke bron van inkomsten. In de praktijk bleken de pixels echter wat minder snel om te zetten naar klinkende munten.

E-zines zijn namelijk niet echt gestandaardiseerd en ook een uitdaging om te produceren. Adobe’s Flash is een aantrekkelijke omgeving om websites mee te maken, maar een periodiek terugkerend magazine vergt veel ‘onderhoud’, dat bovendien snel en gemakkelijk uit te voeren is.

Toch toont het nieuwe Nederlandse FRAAI magazine dat zo’n digitaal magazine op communicatief en interactief gebied veel potentie heeft. FRAAI magazine heeft na een indrukwekkend nulnummer nu het eerste én gratis(!) toegankelijke digitaal magazine opgeleverd. De ondertitel is duidelijk: ‘Free online magazine for creative inspiration’.

Het thema van dit eerste nummer is het welbekende ‘skip intro’ fenomeen. Ook columns, design features en zelfs een echte Pong game zijn in het magazine verwerkt. Pong is het wereldberoemde spel waar Steve Jobs (Apple) ooit nog aan heeft gewerkt tijdens zijn Atari vakantiewerk.

Het is de bedoeling dat het magazine vier keer per jaar gaat verschijnen. Het FRAAI E-zine wordt gepubliceerd op milieuvriendelijke pixels, heeft een prettig formaat van 900×600 pixels en is gebaseerd op de prijswinnende combinatie van PHP, CSS en Javascript.

2 reacties | Reageer

2 reacties

 1. Op 14 oktober, 2008 om 13:03 u., schreef Brian:

  Namens FRAAI magazine, dank voor het artikel over ons online blad. Momenteel zijn we druk in de weer met een herontwerp, waarbij aspecten zoals navigatie, integratie en gebruiksgemak een belangrijke rol spelen. De aanpassingen aan het magazine hebben het doel om de toegankelijkheid en het navigeren verder te verbeteren, deze aanpassingen zullen binnen enkele weken verwerkt zijn in de website.

  In de toekomst zullen we ook steeds meer de mogelijkheden van het digitale magazine uitbuiten zoals bijvoorbeeld door implementatie van interactieve elementen zoals het “pong” spel en video.

 2. Op 24 mei, 2009 om 13:03 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/fraai-digitaal-magazine-heeft-communicatief-en-interactief-potentieel/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter