Finnu, de Telefoongids MSN Bot: duidelijk nog in Bèta

Finnu, een MSN Windows Live Messenger Bot voor De Telefoongids

Via Jacques Zimmerman van Delfts webbureau Green Valley werd ik geattendeerd op Finnu, een MSN Windows Live Messenger Bot die gekoppeld is aan de database van De Telefoongids.

Ik moet bekennen dat ik wat bedenkingen heb bij het hele concept. Ik heb geen keiharde cijfers over het gebruik van De Telefoongids door de relatief jonge doelgroep van MSN Messenger maar ik schat dat niet hoog in. Waarom zou iemand van in de twintig zijn MSN gaan gebruiken om een telefoonnummer op te zoeken??

De website is nog in Béta en zo ziet de site er ook wel een beetje uit. De vormgeving mist een bepaalde charme, professionaliteit en uitstraling die je wél van de Telefoongids en vooral MSN mag verwachten. Ook het ‘Finnu’ karakter is qua vormgeving van een miserabele kwaliteit.

Maar ook de functionaliteit laat nog te wensen over: als je zoekt op: ‘Walibi‘ en een foute plaatsnaam invult, komt hij niet met alternatieven. Na het afbreken van de zoekopdracht en het opnieuw proberen met ‘Walibi’ en ‘Almere’ komt hij wel terug met nuttige resultaten maar de links in het bericht zijn niet goed gecodeerd waardoor je kunt klikken wat je wilt maar er geen website verschijnt.

Overigens grappig dat ze tussen twee keer testen binnen 15 minuten de welkomboodschap hebben aangepast.

Laten we het erop houden dat ze nog aan het testen zijn en hopen dat er snel verbetering in komt. En wie weet winnen we de twee kaarten Walibi World.

1 reactie | Reageer

1 reactie

 1. Op 24 mei, 2009 om 13:36 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/finnumsnbot/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

  Designia is de verbeterde portfolio van Freelance Senior Designer / Illustrator / Grafisch vormgever Michiel Nagtegaal

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter