Designer Toys – Niet zomaar speelgoed

Designer Toys - Niet zomaar speelgoed

Laatst kreeg ik via een reactie op het forum van SiteDeals.nl de TopTip over design magazine Publish, en vorige week was het dan eindelijk zover! Mijn eerste Publish zat in de brievenbus! Met het blad komt het aantal magazines waarop ik ben geabonneeerd, nu op acht. Laatst, met mijn verjaardag is daar nog het opinieblad Ode bijgekomen. Bizar veel, maar ja… door de doorgaans korte artikelen en de vele afbeeldingen geef ik, in een niet-vakantie-achtige setting de voorkeur aan magazines boven boeken.

Publish is wel lekker dik. Het telt nét geen 100 pagina’s en is helemaal gericht op de Digitale Creatieven doelgroep. In deze editie hebben ze ‘Restyling’ als thema genomen. Restyling van biermerk Amstel door bureau VBAT, restyling van drukkerij Flevodruk, en een artikel over de restyling van De Volkskrant. Super interessant!

Ook Designer Toys zijn onderwerp in deze editie, met de wereldwijde distributie van de Seamour Sheep designer toys van Nederlandse ontwerper Sevensheaven als aanleiding. Sevensheavens bijzondere speelgoed is gemaakt door de in Hong Kong gevestigde Designer Toy producer Crazy Label en is verkrijgbaar in de betere Designer Toy winkels. Naast de fysieke, offline winkels zijn er ook steeds meer online mogelijkheden om de (vaak niet goedkope) kunststof beelden te kopen, bijvoorbeeld bij Kidrobot.com. En er wordt natuurlijk het nodige over geblogd, oa. via Toys-R-Evil (00k op Flickr) en ik kwam bij een klein onderzoek nog het Black Polito project, Toybot Studios en de toffe animaties van Rolitoland tegen.

Een interessante en duidelijk groeiende subcultuur waarbij de grenzen tussen speelgoed en kunst vervagen.

2 reacties | Reageer

2 reacties

 1. Op 25 september, 2007 om 10:07 u., schreef leonard:

  Inderdaad erg gaaf die designertoys, ik ben zelf ook sinds een week begonnen met een linksite over deze eye candy: http://designer-toys.startingiseasy.com/
  Ga gerust eens kijken! Staan misschien nog dingen tussen die je nog niet gezien had,

  groet,
  leonard

 2. Op 24 mei, 2009 om 10:07 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/designer-toys/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

  Designia is de verbeterde portfolio van Freelance Senior Designer / Illustrator / Grafisch vormgever Michiel Nagtegaal

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter