Het legertje bestelde Designer Toys is gearriveerd!

Michiel_Nagtegaal_Weblog_Designer_Toys_Vinyl_Collectibles

Vanmiddag stond ik even in de keuken, wachtend tot mijn geliefde Espresso-apparaat mijn shot caffeïne in een kopje had laten lopen, toen ik het bekende oranje van TNT Post voorbij zag wandelen. Zoals verwacht gaat een seconde later de deurbel. We lachen. De bezorger is inmiddels een onbekende bekende geworden. De laatste tijd hebben Janette en ik ‘behoorlijk veel’ via webshops thuis laten bezorgen.

Een grote bruine doos met daarop het Toy2R logo wordt overhandigd. Spullen thuis laten bezorgen blijft leuk maar Designer Toys… die blijven het ultieme kado. Het legertje bestelde poppetjes staat op de afbeelding hierboven uitgestald.

Ik heb er een gezonde fetish bij! Naast designboeken en t-shirts. Hoe het precies is gekomen weet ik niet meer maar een paar dagen geleden bedacht ik me dat Designer Toys een mooie aanvulling op het assortiment van m’n webshop Frisvers.nl zouden kunnen zijn. Even googlen bracht me al snel bij de Nederlandse importeur voor de Benelux, Highland Toys. Een mailtje over de reseller opties was snel verstuurd. De volgende dag had ik al een enthousiaste reactie op bijna alle vragen in mijn mailbox terug.

Bij wijze van test (en aanvulling van mijn zeer beperkte collectie) heb ik er meteen ‘een paar’ besteld. Wat ik vooral leuk vind is de hoge verzamelfactor. Vaak worden de poppetjes in zeer gelimiteerde oplage gemaakt. Dat maakt het super interessant. Ook omdat ik graag vooral unieke producten wil verkopen. Producten waarmee mensen zich kunnen onderscheiden. Verder heb ik begrepen dat Designer Toys steeds populairder worden, dus markt voor de producten is er. Bovendien wordt ik zelf helemaal vrolijk van de kleuren en behoor ik helemaal tot de geeky doelgroep, :)

Daarom maar meteen weer eens twee domeinen geregistreerd; Designertoysshop.nl en Designertoysshop.com. De contacten voor het technisch bouwen van een goede webshop zijn er en inmiddels heb ik een redelijke track record als het gaat om het design van webshops. Dat, in combinatie met een leuk product, maakt dat ik volledig op scherp in de startblokken sta om helemaal los te gaan!

Staat de shop er eenmaal dan wordt het tijd om eindelijk een ultieme droom werkelijkheid te laten worden; een zelf ontworpen lijn Designer Toys. Maar eerst maar eens nog wat sites designen, shopjes opzetten en geld verdienen. Want zo’n nieuwe fetish blijkt niet goedkoop.

Relevante blog artikelen op Designia:
Designer Toys – Niet zomaar speelgoed
Design wedstrijd zorgt voor creatieve input tijdens kredietcrisis

Andere relevante links
Seamoursheep.com – Seamour Sheep Radioactive and Illuminative Designer Toys
Fugitive Toys – An Urban Viny Toy Store
Vinyl Pulse – Daily News about Designer Toys
Vinyl Abuse – Toy & Art Magazine
UrbanRetro.co.uk – Mens Urban Clothing & Retro T-shirts, Streetwear, Designer Toys
Super7 Store – Toys, Art, Design and Culture
Ningyoushi.com – Cool Toys For the Savvy Collector
MyPlasticHeart.com – Designer Toys, Art Toys, Urban Vinyl Toys & Art Culture
HighlandToys.nl – Designer Toys – Urban Toys – Limited Editions
The Karbon Kids – Create, Build & Collect your own custom Karbon Kid
KidRobot.com – Toys, clothing and lifestyle shop
DYZPlastic.com – A division of Dead Zebra
Dunny.nl – Weblog about Vinyl figures / Urban Vinyl / DesignerToys
Toy2R.com – Designer Toys shop
Collective.at – Webshop with clothing, eyewear, helmets, skatedecks and Designer Toys

Missen hier nog links? Laat het even weten via het reactie-formulier!

1 reactie | Reageer

1 reactie

  1. Op 01 mei, 2011 om 22:56 u., schreef cor:

    Ik wil je ff hartelijk bedanken!

    Door dit artikel heb ik het virus van de designers toys ook te pakken, nu nog een medicijn er tegen vinden haha.

    Groeten van een vakgenoot

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter