Over cartoon character ontwerp en doen wat je leuk vindt

Michiel Nagtegaal Dutch Freelance Illustrator Webdesign drawing cartoon character tekenen

Hoe vervelend is het, om te doen wat je normaal gesproken ook zou doen maar er nu voor gevraagd worden en er zelfs voor betaald krijgen. Mezelf in die bijzondere situatie manouvreren lukt de laatste jaren helaas veel te weinig. Maar als het lukt, zoals gisteren, dan kan ik m’n geluk niet op.

Er is me gevraagd een cartoon character te ontwerpen. Een droomklus! Zeker gezien het feit dat ik laatst ook de website en de huisstijl voor dezelfde klant heb ontworpen.

Het ontwerpen van websites zit inmiddels redelijk in mijn vingers. Ook een logo ontwerp en huisstijl is niet iets dat ik gisteren voor het eerst deed. Maar de combinatie van huisstijl, website en een bijbehorend cartoon character is altijd een stuk interessanter.

Alle ontwikkelingen maakten de afgelopen maanden tot een achtbaan. Niet in de laatste plaats vanwege de geboorte van onze dochter Zoë. Met plezier schuif je hierdoor tijd voor jezelf dan op tot ‘later’, maar de  beperkte tijd dwingt je tot het maken van keuzes.

Het klinkt soft maar van tekenen (en schilderen) wordt ik gelukkig. De Engelse uitspraak ‘Time flies when you’re having fun’ is hierop zeker van toepassing. De wereld om je heen ‘verdwijnt’ en allerlei onverwachte zaken komen tot leven. Creatie in de puurste vorm!

Ik heb me daarom weer een voornemen aangemeten; meer doen waar je écht gelukkig van wordt, :) Dan komen meer mooie dingen vanzelf op je pad.

1 reactie | Reageer

1 reactie

  1. Op 03 mei, 2013 om 9:02 u., schreef Maggie:

    Ik zat net in de trein vanmorgen te “doodlen” (even weer mijn tekenhanden wakker maken) en toen dacht ik precies hetzelfde. Ik had niet in de gaten dat ik alweer bijna in Amsterdam was terwijl ik uit Arnhem moet komen. Ik word gelukkig van vormgeven en tekenen.

    Fijn om te lezen dat je gaat doen waar je gelukkig van wordt!

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter