Aptana IDE Open Source HTML/CSS editor prima alternatief

Aptana IDE Open Source HTML/CSS editor prima alternatief

Onlangs kapte mijn Dreamweaver er plotsklaps (mooi woord is dat) ermee. Opnieuw installeren mocht niet baten. Aangezien ik juist op dat moment toch wel erg druk was dit sijtje hoog in de lucht te krijgen, ben ik direct op zoek gegaan naar volwaardige alternatieven. Uiteraard kom je dan al snel in de Open Source scene terecht. Nu heb ik niks tegen Open Source, integendeel! Viva la sharing information du internet… als het maar niet mijn grafisch werk betreft.

NVU
Via Marco van der Lingen (en zijn broer Ronald ‘Ubuntu‘ van der Lingen) werd mij NVU aangeraden. Lang zoeken naar volwassen CSS support volgde op de verder probleemloze installatie. De CSS editor die erin zit, blijkt verre van volwassen. Diverse online fora bezoeken leerde mij dat NVU ook niet bepaald bekend staat om zijn CSS ondersteuning. Dus ik heb niet lang daarna NVU weer fijn ge-’de-installeerd’ (lelijk woord is dat).

Aptana
Via wat omwegen ben ik uiteindelijk bij Aptana IDE uitgekomen en ik gebruik het nog steeds naar volle tevredenheid. De manier waarop ik de HTML en CSS edit is helemaal niet veeleisend (ben geen front-end developer) maar de interface en de look&feel zijn een prima alternatief voor Dreamweaver. Een absolute aanrader dus!

1 reactie | Reageer

1 reactie

 1. Op 24 mei, 2009 om 10:55 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/aptana_html_css_goed_alternatief/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

  Designia is de verbeterde portfolio van Freelance Senior Designer / Illustrator / Grafisch vormgever Michiel Nagtegaal

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter