Nieuwe Apple MacBook Pro eindelijk binnen

Apple MacBook Pro 17″ eindelijk in mijn bezit
Verheugd zijn wij, om u via deze toch wat onpersoonlijke weg, op de hoogte te kunnen brengen van de blijde ontvangst van de lang verwachte Apple MacBook Pro 17″.

De daadwerkelijke ‘deliverance’ vond al eerder plaats. Op vrijdag 15 september kwam ik namelijk ‘s middags thuis, om geheel tegen de gecommuniceerde planning (19 sept.) in, plotsklaps een geel/oranje TNT briefje te vinden. Het emotionele effect van dit briefje bleek vergelijkbaar met de Blauwe Envelop van de Belastingdienst. En leuker werd het er met dit TNT briefje ook niet op, laat staan makkelijker. De boodschap kostte me geen geld, wel frustratie, want ‘Afzender: Apple’. En: ‘Onze bezorgers waren vandaag bij u aan de deur maar troffen u niet aanwezig.’. Meteen naar de telefoon gerend om het servicenummer te bellen voor een nieuwe afspraak. De TNT-medewerker stampte mijn hoop op een nieuwe bezorgpoging diezelfde dag nog, meteen door de aardkorst. De maandag erop was de eerstvolgende gelegenheid.

‘s Maandags werd ik wakker met een verjaardag-gevoel. Vandaag was De Dag. Op het TNT briefje stond een bezorgtijd van 11.15u en met al mijn intelligentie had ik bedacht dat de ronde die de TNT-mensch deze maandag zou lopen vergelijkbaar zou zijn met afgelopen vrijdag. Om 10.00u ging echter de portiekbel al en bleek het moment daar. Vol verwachting stond ik al in de voordeur-opening toen de TNT-mensch kwam aanlopen.

Het pakket bleek geen Appelig logo te bevatten, alleen de bijgevoegde pakbon verraadde de kostbare inhoud. Het uitpakken was kort en krachtig maar er zijn gelukkig wel foto’s van gemaakt.

Check deze foto’s op Flickr.com en hier nog even mijn eerdere post over de Chinese levertijden van de Apple.

Weliswaar zijn de foto’s met m’n mobiele telefoon gemaakt maar dat draagt subtiel bij aan het ‘nieuwe’ sfeertje, snap je? Subtiel detail is trouwens het ‘MacBook Pro’-logo dat zelfs in het piepschuim is verwerkt. En beschouw mij als een naieve leek maar ik vind het fantastisch dat bij het aanzetten van de laptop, deze direct alle beschikbare wireless netwerken detecteert. Een bejaarde kan de was doen! Twee keer klikken dus en je surft blij rond. Ik leek in de eerste paar uren ook allerlei mogelijkheden te missen om, voor mij vanzelfsprekende, zaken in te stellen. Maar erg veel wordt door Apple gewoon opgelost. Op slechts een manier, namelijk werkend.

Ik heb er, in die eerste tijd, continue Google bij moeten pakken om allerlei simpele Apple maniertjes door te krijgen. Programma’s de-installeren bijvoorbeeld. Ik heb me suf gezocht naar de-installers. Blijken meestal overbodig. Sleep het programma gewoon naar de bekende Apple prullenbak en klaar! Wel blijft er bij mij dan zo’n vaag gevoel achter. Is alles wel echt weg? En blijft er geen ‘clutter’ achter op die schijf?

Het is nu inmiddels acht dagen geleden dat ik voor het eerst de power-knop indrukte. En is het inmiddels gelukt, met behulp van het de langbekwijlde 24″ Samsung Widescreen monitor (die overigens de helft goedkoper is dan zijn Apple broer) om van de MacBook mijn belangrijkste day-to-day computer van te maken. Nagenoeg alle software die ik op de PC had, heeft ook een Apple variant die minstens zo goed werkt. Mijn mail is weer ouderwets comfortabel ingesteld en loopt binnen via een Microsoft-achtige Outlook variant. Ook de andere Office-voor-de-Mac onderdelen zijn zeer bruikbaar. Beter kan bijna niet!

En om nog even een van de belangrijkste aankoop-reden aan te stippen: mijn kantoor is nu draagbaar en volledig compatibel met concullega’s!

Ik durf me, in dit prille stadium zeker al aan de overbekende uitspraak te wagen: Apple is cooler, mooier en vaak beter werkend dan Microsoft. Zeker voor een designer als ik, :)

2 reacties | Reageer

2 reacties

  1. Op 28 september, 2007 om 22:39 u., schreef zilla:

    YEAHHHHHHHHHH!!! ik heb hem ook en ben ook zo blij! mocht je software nodig hebben dan moet je ff n gil geven!!!

    gefeliciteerd met je mooie mac!!

    we love apple!!!

  2. Op 21 mei, 2009 om 22:39 u., schreef Bilal:

    Geweldig artikel! Ben zelf ook zwaar Apple hooligan

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter