Chinese levertijden van Apple MacBook Pro 17″

Apple MacBook Pro 17″ Widescreen Hi_Res
Een freelance designer en een campingbezoeker verschillen niet zo heel veel. Een campingbezoeker neemt een deel van zijn huisraad mee naar een fijne locatie en ‘doet daar zijn ding’.

Dat geldt in zekere zin ook voor een freelance designer op locatie. Echter, bij het werken op locatie was ik tot nu toe afhankelijk van de ‘caravans’ of erger… ‘tenten’ van de campingeigenaar. Verre van ideale situatie en daar was ik was me dan ook volledig van bewust.

Mijn verjaardag, afgelopen maandag 3 september, heb ik daarom aangegrepen om een maandenlang geplande aankoop dan toch klinkend te maken. Dus om iets voor twaalven stond ik met kwijlende mondhoeken bij iFactors op de Lijnbaan in Rotterdam tegen de ramen gekleefd. Had al bedacht dat ik de auto het beste in de Lijnbaan parkeergarage ertegenover kon parkeren. Mijn vluchtroute vanaf de iFactors winkel naar de parkeergarage zou dan het kortst zijn.

Net na het opengaan van de glazen deuren en mijn heel beheerste naar binnen lopen, toch nog even teder de MacBook Pro in de showroom geaaid. Toen doelbewust en met grote passen naar de verkoopbalie gelopen. Een korte woordenwisseling met de verkopers daar deed mijn enthousiasme echter al snel bekoelen. De Hi-Res (1920 x 1200 pixels) versie die ik voor ogen had, was niet op voorraad. De service in de winkel was echter helemaal goed; de verkoper bood aan mij te zullen bellen nadat de iFactors winkel in Den Haag open zou gaan en hij daar de voorraad had gecontroleerd. Hij checkte zelfs meteen de dagelijkse lijst van spullen die nog binnen zouden komen. Toch teleurgesteld liep ik de winkel uit. De verwachte levertijd van 10 werkdagen deed mij ook niet veel blijer worden.

Dan over naar Plan B. Omdat ik, door eerdere bezoeken, de online webshop van Apple inmiddels van binnen en buiten kende, wist ik ook dat de levertijd officieel op 3 tot 7 werkdagen staat. Drie dagen niet eten en slapen, overleef ik wel. Dus meteen na thuiskomst de MacBook via de webshop samengesteld en direct het geld overgemaakt. Aan mij zal het niet liggen!

Vanochtend (twee dagen later) kreeg ik eindelijk een mailtje dat mijn betaling was ontvangen en dat ze aan de slag zouden gaan. Ik werd alleen minder blij van de volgende mededelingen:

Uw bestelling zal worden verzonden op of voor 10.09.2007.
We verwachten dat uw bestelling op uw afleveradres afgeleverd wordt op of voor 19.09.2007.
De bovenvermelde tijden zijn schattingen, uitgedrukt in werkdagen.

Dat is 16 dagen na betaling!! Hoopte nog even dat het zetten van een lekkere Espresso de levertijd korter maakte maar dat bleek niet het geval dus meteen de telefoon gepakt om de 0800 Apple Servicelijn te bellen. Na een suf menuutje kreeg ik één of andere dork aan de lijn die slecht verstaanbaar duidelijk maakte dat mijn ‘schatje’ uit China zal moeten komen en dat het daarom zo lang duurt. Grmbl…

Mocht een Apple Chinees géén Espresso voor handen hebben om nog sneller te gaan werken, dan hier nog even de specificaties, ter voorkoming van domme fouten:

MacBook Pro, 2.4Ghz Intel Core 2 Duo
Serial ATA-schijf van 160 GB (7200 rpm)
17-inch Hi-Resolution Glossy Widescreen Display
SuperDrive 8x (DVD+-R DL/DVD+-RW/CD-RW)
2GB 667 DDR2 SDRAM 2×1 GB
Toetsenbord met backlightverlichting (Int. Engels) & Mac OS (Int. Engels)
Incl. Incase Neoprene Sleeve for 17″ MacBook Pro – Black

En geen sambal of kroepoek erbij!

Zouden die Chinezen ook op een camping bezorgen?

1 reactie | Reageer

1 reactie

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter