Yahoo Design Templates voor mobiele interfaces zoals Apple iPhone

Michiel_Nagtegaal_Design_Weblog_Yahoo_Design_Templates

Zoekmachine en webportal Yahoo is een apart bedrijf. Het staat in de belangstelling om te worden overgenomen door andere webreus Microsoft maar gaat tegelijkertijd wel rustig door op allerlei gebieden. Zo kan ik me nog herinneren dat ik enkele jaren geleden prettig anoniem, al schakend via Yahoo Games leerde verliezen van Nerd-genoten uit India en Indonesie. Natuurlijk heb ik dat ultra-nerdgedrag inmiddels ruimschoots afgeleerd maar volgens mij kun je nog steeds zeer prettig online gamen via Yahoo.

Zoals het hoort bij een grote webportal kun je, naast gamen, zo’n beetje elk ander denkbaar ding online doen via Yahoo. Je kunt jouw toekomstige auto vinden of je huidige vehikel verkopen via Yahoo Cars, je nieuwe baan vinden via Yahoo Hotjobs, de nieuwste filmrecensies bekijken via Yahoo Movies en nog veel en veel meer. De linkernavigatie op Yahoo wijst je de weg.

Toch lijkt het of Yahoo zelf nog zoekende is naar de juiste richting. Zelfs de heilige designwereld is niet veilig voor het-bedrijf-met-’s-werelds-meest-enthousiaste-naam. Als eigenaar van Photo Sharing site Flickr geven ze bijvoorbeeld een flinke bijdrage aan het creatieve vakgebied.

Maar ze doen meer voor creatievelingen! Op de website http://design.yahoo.com staan gratis templates voor screendesigners van mobiele interfaces. Allerlei mobile devices zoals de Nokia N95, de BlackBerry en zelfs de Apple iPhone zijn in de Yahoo! Design Pattern Library vertegenwoordigd. Alle onderdelen van de interfaces, inclusief de knoppen, menu’s, browsers en tabellen zijn te gebruiken. Het kan zeker geen kwaad een gratis set te downloaden op: http://developer.yahoo.com/ypatterns/wireframes.

Erg handig als je nu bereid bent in de ‘booming’ wereld van mobiele interfaces te stappen. Yahoo reikt je via deze site allerlei handvatten aan om je eigen iPhone applicaties te kunnen vormgeven.

1 reactie | Reageer

1 reactie

 1. Op 24 mei, 2009 om 12:08 u., schreef Michiel:

  Nieuwe reacties op dit artikel kunnen worden geplaatst op Designia.nl:

  http://www.designia.nl/weblog/apple-iphone-interface-design-via-yahoo/

  Bij voorbaat dank,
  Michiel Nagtegaal
  http://www.designia.nl

Plaats een reactie

Met een * gemarkeerde invoervelden zijn nodig voor een goede verwerking

http://

MichielNagtegaal.nl is

…het persoonlijk weblog van freelance senior webdesigner, illustrator, grafisch vormgever en art director Michiel Nagtegaal over design, illustratie, spiritualiteit en andere dingen.

Michiel is beschikbaar voor design opdrachten

Bel : +31(0)6 43 49 1443 of
STUUR EEN E-MAIL >

Doorzoek het weblog

RSS feed van het weblog

Alle weblogartikelen meteen op uw eigen weblog of mobiel?

Follow me on twitter